Romprest Energy SRL va desfășura în Rm.Vâlcea acțiunea de distribuire a sacilor pentru deșeuri reciclabile

Publicat în Vâlcea acum 3 ani

romprestRomprest Energy SRL începând cu luna mai 2021 va desfășura in Mun.Rm.Valcea, actiunea de distribuire a sacilor pentru deseuri reciclabile, la utilizatorii casnici pusi la dispozitie de Primaria Municipiului Ramnicu Valcea pentru trimestrul II.

Scopul acestei actiuni il reprezinta reducerea la minimum a efectelor negative ale generării şi gestionării deşeurilor asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mediului, de asemenea, responsabilizarea cetatenilor Mun. Rm.Valcea faţă de importanţa protejării mediului înconjurător si determinarea acestora de a constientiza deprinderile şi  atitudinile de a preţui şi respecta mediul prin comportamente civilizate. Astfel, vom contribui la realizarea obiectivelor asumate de țara noastră în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

In vederea indeplinirii obiectivului sus mentionat, rugam toti cetatenii sa tina seama de urmatoarele indemnuri: – Nu poluati mediul inconjurator!- Nu aruncati gunoiul in locuri nepermise!- Precolectati separat deseurile!

Ce punem in sacul pentru Hârtie?

DA : ambalaje de hârtie și carton curate, ziare, reviste, cărti, caiete, hârtie de împachetat, pungi de hârtie, cutii de carton pentru încaltaminte și alimente, cutii de detergent, hârtie tipărită și corespondență, cartoane pentru ouă, tuburile de carton de la hartia igienică sau prosoapele de bucătărie, orice ambalaj de hârtie-carton etc

NU: coperti plastifiate, hîrtie unsă sau murdară cu adeziv sau alte substanțe, hărtie cerată, hârtie termică pentru fax sau hârtie autocopiantă, tapet, hârtie pergament, hârtie de copt, pahare sau farfurii de carton/plastic, șervețele etc. Acestea se vor depozita în pubelele pentru deșeuri reziduale!

Ce punem în sacul pentru plastic ? și / sau metal ?

DA: recipiente/sticle din PET (suc, apă, bere, alte produse alimentare), Tetrapack (cutii de lapte, de tomate, sucuri) recipiente/flacoane/forme din HDPE/PP/PS, LDPE de la produsele cosmetice, detergent, produse alimentare, folie, pungi de plastic, vase din plastic pentru flori de provenientă casnică, forme din plastic pentru produsele congelate, plase de fructe si legume, mici ambalaje de polistiren, saci din plastic, accesorii pentru haine, banda pt legat pachete etc.

In sacii de metal depozităm: doze de aluminium/metal, conserve de aluminium/metal, tuburi metalice de alimente sau cosmetice etc.

NU: ambalaje mase plastice / metal murdare (produse poluate) tuburi de cauciuc, tacâmuri de plastic, jucării, brichete, toate recipientele de plastic amestecat cu late material (aluminium, hârtie) Acestea se vor depozita în containerele de deseuri reziduale!

Ce punem în sacul pentru sticlă? 

DA: deșeurile de ambalaje de sticlă și sticle de orice culoare (alba, maro, verde) fără dop; borcane fără capac, ambalaje de sticlă de la produsele cosmetic, flacoane de sticlă.

NU: ambalaje de sticlă murdare sau cu conținut de alimente sau alte produse, ceramică și porțelan, oglinzi, ochelari, vase de yena, cristal, becuri, neoane alte obiecte de iluminat, geam provenit din activitățile din construcții și sau desființare. Acestea se vor depozita în containerele de deseuri reziduale!

Sacii se vor scoate separat la poarta în ziua de colectare, după programul stabilit.

Ce punem în pubelă?

DA: deșeurile bidegradabile și deșeurile reziduale: deșeuri amestecate, resturi alimentare, continutul sacului de aspirator, scutece de unică folosință, reziduurile de la animalele de apartament, mucuri de țigară, șervețele folosite și ambalaje foarte murdare, cioburi de ceramic, (de la vesela sparta) precum și orice alte tipuri de deseuri care nu pot fi reciclate.

NU: introduceți orice fel de deșeu care poate fi reciclat sau valorificat, pământ și pietre, ambalaje contaminate cu substanțe periculoase,, rumeguș sau cenușă, ace de seringă și alte deșeuri medicale, deșeuri periculoase.

Acest proiect face parte din PROGRAMUL ANUAL DE INFORMARE, CONSTIENTIZARE SI MOTIVARE A CETATENILOR IN PROCESUL DE GESTIONARE A DESEURILOR realizat de Romprest Energy S.R.L., pentru anul 2021.

Sărbătorile de Paște să vă aducă sănătate și împliniri !

via Gazeta Vâlceană

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)