Se poate și la Dognecea! Deșeurile menajere nu mai sunt aruncate la voia întâmplării

Publicat în Timiş acum 2 ani

tomberoaneFața comunei Dognecea se schimbă în bine, de la o zi la alta. Dacă în anii trecuți aceasta era împânzită de gunoaie din cauza proastei gestionări a fostei administrații locale, lucrurile stau mult mai bine acum. Gunoiul se ridică săptămânal, și nu la două sau trei săptămâni, așa cum se întâmpla până nu demult, iar localnicii au devenit mai responsabili, învățând să colecteze selectiv.

Această schimbare i se datorează primarului Remus Rof, care încă de la începutul mandatului și-a dorit să rezolve problema deșeurilor, astfel că a făcut demersurile necesare achiziționând pubele pentru fiecare gospodărie și a încheiat contracte cu două firme de salubrizare. „Suntem pe drumul cel bun! În proporție de 80% am reușit să rezolvăm problema gunoaielor la Dognecea, lucru care nu poate decât să mă bucure, pentru că asta mi-am dorit încă de la începutul mandatului meu. Am achiziționat 800 de pubele de 240 de litri pentru Dognecea și satul aparținător comunei – Calina, precum și 200 de pubele stradale, pe care le-am atașat pe stâlpii din intravilan. De asemenea, am încheiat contract cu o societate din Oravița care ridică gunoiului menajer și cu una din Bocșa pentru tot ceea ce înseamnă PET, sticlă, carton, polistiren. Mașinile vin săptămânal să ridice gunoiul, ca să nu se mai adune, așa cum se întâmpla în trecut, și, în plus, fiecare gospodărie are propriul tomberon și propriul sac pentru deșeurile reciclabile. Și asta se întâmplă din noiembrie, iar satul este mult mai curat acum. Înainte, în comună, existau niște platforme unde se adunau deșeurile, care erau amplasate în anumite zone, și, vă dau un exemplu, 40 de case mergeau pe jos să-și depoziteze gunoiul acolo, care se ridica la două – trei săptămâni. Se aduna foarte mult gunoiul, mai intrau și câinii, era o debandadă totală. Noi, la Dognecea, am avut probleme mari. Mormane de gunoaie! Acum putem spune că am scăpat, pentru că în fiecare joi, că plouă – că ninge, gunoiul se ridică. Le mulțumesc și cetățenilor că s-au schimbat și adună selectiv, dar și pentru ei este mult mai ușor acum având tomberonul în curte.”, ne-a declarat primarul comunei Dognecea, Remus Rof.

De altfel, Rof a mai precizat că oamenii din primărie au grijă ca și pubelele stradale să fie săptămânal golite, colectarea făcându-se cu vehiculul achiziționat, în acest an, de administrația locală. „Cu camioneta pe care o avem la primărie, colectăm săculeții din fiecare pubelă, după care transportăm totul la o platformă făcută de noi, iar de aici se ridică de firma care asigură colectarea gunoiului menajer. Deci, nu stăm să se adune gunoiul nici măcar în pubelele stradale. Ne îngrijim săptămânal și de acest aspect.”, a punctat Remus Rof.

via Express de Banat

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)