Trash Out Challenge în Parcul Sub Arini și în Pădurea Dumbrava din Sibiu

Publicat în Sibiu acum 2 ani

astraJoi, 1 aprilie, în Parcul Sub Arini și în Pădurea Dumbrava din Sibiu a avut loc acțiunea „Trash Out Challenge”, organizată de Clubul LEO Brukenthal Sibiu și Consiliul Județean al Elevilor din Sibiu. În cadrul acestei acțiuni aproximativ 150 de tineri sibieni au decis să facă curățenie în cele două locații. S-au strâns, în total, peste 200 de saci de gunoi.

Participanții au fost repartizați în 14 grupe, coordonate de către membrii LEO Brukenthal Sibiu și ai Consiliului Județean al Elevilor din Sibiu, iar fiecare grupă a trebuit să curețe un areal al parcului. Așadar, în timp ce unii oameni adunau gunoaiele din zona cupolei, alții au reușit să strângă gunoaiele din zona Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

Normele de distanțare fizică au fost respectate întrucât cele 14 grupe au fost subdivizate astfel încât întreaga suprafață repartizată să fie ecologizată. Sacii de gunoi și mănușile participanților au fost asigurate de către organizatori.

„Cred cu tărie într-un viitor sustenabil și sper ca elevii de pretutindeni să conștientizeze și să își asume în mod direct problemele mediului înconjurător. Prin această acțiune, Trash Out Challenge, transmitem un mesaj simplu: e foarte ușor să fii civic, iar aruncarea gunoiului în locurile special amenajate este, de fapt, unul dintre primii pași spre o societate dezvoltată. Numărul mare al participanților m-a bucurat și cred că ne-a învățat pe fiecare dintre noi o lecție valoroasă: elevilor, implicit tinerilor, le pasă de problemele mediului, de urgența climatică și reprezintă, în fond, schimbarea!” a declarat Teodora Neaga, președintele Consiliului Județean al Elevilor din Sibiu.

Un punct de vedere a avut și Vlad Popențiu, Past President LEO Brukenthal Sibiu.

„Acțiunea Trash Out Challenge a fost una reușită, deoarece scopul a fost atins: ecologizarea Parcului Sub Arini și a Pădurii Dumbrava. Împreună, am strâns peste 200 de saci de gunoi, iar pe această cale doresc să le mulțumesc tuturor participanților, care au lucrat cot la cot cu noi și care au înțeles că trebuie să își asume mediul înconjurător ca fiind povestea lor personală. Clubul LEO Brukenthal Sibiu și Consiliul Județean al Elevilor Sibiu au colaborat foarte bine, iar din acest motiv, plănuim deja acțiuni viitoare împreună, ale căror rezultate să fie cel puțin tot la fel de satisfăcătoare.” a declarat acesta.

Clubul LEO Brukenthal Sibiu este o organizație nonguvernamentală de tineri care are ca scop convingerea comunității că fiecare membru al acesteia poate contribui direct la bunăstarea celor din jur. Consiliul Județean al Elevilor din Sibiu este unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, militând pentru respectarea drepturilor acestora.

via turnulsfatului.ro

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)