Zilele acestea se vor împărți sacii colorați pentru colectare selectivă la Moisei, jud. Maramureș

Publicat în Maramureş acum 8 luni

colectare selectiva scoliMoiseienii vor trebui din acest an să învețe să colecteze selectiv gunoiul. Potrivit declarațiilor făcute de către primarul Grigore Tomoiagă, pentru ziarmm.ro, zilele acestea se vor împărți sacii pe culori la fiecare casă din localitate, se va sta de vorbă cu oamenii despre ce înseamnă această colectare selectivă a deșeurilor, iar mai apoi se vor aplica sancțiuni dacă moiseienii nu fac ce trebuie.

„La Moisei săptămânal se adună undeva la 25 de tone de deșeuri. Eu zic că e destul de mult. Am început să facem demersurile pentru colectare selectivă, o să dăm zilele acestea saci de diferite culori și oamenii să își ia angajamentul că vor colecta selectiv gunoiul. O să mergem din poartă în poartă, să vorbim cu oamenii. Sticla, de exemplu, se va colecta o dată pe lună. Deci nu PET-ul, ci sticla. Vor fi saci care să fie din material mai rezistent și să adunăm o dată pe lună sticla. Eu zic că de două ori pe săptămână se va face colectarea deșeurilor, o dată se va colecta fracția umedă, iar o dată fracția uscată – PET-uri, cartoane etc.

Eu din septembrie anul trecut am făcut solicitare la Consiliul Județean doar pentru transbordare. Din mașinile ce colectează noi să încărcăm în mașini de tonaj, doar atât. Și răspunsul pe care l-am primit este că la stația de la Moisei nu încape o mașină cu remorcă, deci nu că nu acceptă sau altceva. Am luat legătura cu cei de la CJ, i-am invitat la fața locului și le-am arătat că se poate. Am făcut o simulare la intrare în stație, le-am arătat că se intră și se iese din stație fără probleme. Am cerut doar transbordare, dar nu am primit accept. Stația se degradează, am venit din nou la CJ și numai și numai promisiuni. Nu știu ce se va rezolva până la urmă„, a spus, pentru ziarmm.ro, primarul din Moisei, Grigore Tomoiagă.

Deocamdată gunoiul din Maramureșul Istoric nu se mai ridică. Primăriile au anunțat rând pe rând că operatorul care trebuia să ridice gunoaiele nu o mai face fiindcă nu are unde depozita gunoiul.

via Ziar de Maramureș

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)