Cadouri pentru turiștii de pe litoral care colectează selectiv deșeuri

Publicat în Constanţa acum 2 ani

Sâmbătă 22 august între orele 15.30 -18.30 și duminică 23 august între orele 10.00 – 13.00, Asociația CSR Nest, împreună cu partenerii săi locali, Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului din Constanța (CNRDC) și Asociația Împreună pentru Viitor Constanța derulează concursul Azi pentru Mâine pe Plajă, în cadrul proiectului omonim.

Astfel, la oricare din locațiile partenere Azi pentru Mâine pe Plajă – Club Crush, Curacao Fortune, Zanzibar, Havana Beach, LegendaryPub, Plaja Oasis, Plaja de Carte, Daitona Beach, Holiday Beach, Taboo Beach, Bocca Beach, Pupa Beach și Kazeboo – turiștii pot veni cu ambalaje colectate selectiv (PET și can) si primesc în schimb premii pe loc, constând în sacoșe de plajă, mingi, rogojini, umbrele și prosoape de plajă.

Concursul se desfășoară în limita stocului disponibil, exclusiv la punctele de colectare Azi pentru Mâine semnalizate.

Azi pentru Mâine pe Plajă este un proiect de educație de mediu și colectare selectivă a deșeurilor (plastic, PET, aluminiu, hârtie, carton și sticlă) aflat în acest an la cea de-a doua ediție. Scopul proiectului este de a crește gradul de responsabilitate față de mediul înconjurător în rândul turiștilor de pe litoralul românesc dar și în rândul companiilor din turism din județul Constanța, care desfășoară activități comerciale pe litoral. Operatorii de turism incluși în proiect au fost dotați cu infrastructură de colectare selectivă pe trei fracții (hârtie+carton, PET/plastic+metal și sticlă).

România are în prezent cel mai mic grad de reciclare din Uniunea Europeană, după Bulgaria, potrivit unui raport al Comisiei Europene din 2017. În plus, Marea Neagră este cea mai poluată mare din Europa, cu un nivel al deșeurilor din plastic de două ori mai mare decât în alte regiuni.

Proiectul Azi pentru Mâine pe Plajă este finanțat de Fundația Coca-Cola, cu sprijinul Greenpoint și face parte din platforma Azi pentru Mâine, care include și proiectele Azi pentru Mâine în Școalăși Azi pentru Mâine în Comunitate.

Centre de colectare deșeuri în Județul Constanța: 

 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)