Campanie de conștientizare a bârlădenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor reciclabile

Publicat în Vaslui acum 8 luni

afis activ Barlad Ziua MediuluiPentru a marca într-un mod util Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită anual pe data de 5 iunie, Primăria Bârlad, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui, Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Vaslui, operatorul local de salubritate și Poliţia Locală Bârlad, împreună cu biblio-voluntarii Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, va desfășura o campanie de conștientizare a bârlădenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor reciclabile.

Potrivit reprezentanților primăriei, cu această ocazie, echipe mixte formate din reprezentanți ai autorităților locale, biblio-voluntari și agenti ai Poliției Locale Bârlad vor distribui, în perioada următoare, materiale informative cetățenilor care depozitează deșeuri la punctele de colectare amenajate în cvartalele blocurilor, precum și cetățenilor care locuiesc în imobile individuale.

„Scopul acestei acțiuni este de a informa cetățenii cu privire la depozitarea corespunzătoare a deșeurilor reciclabile în recipientele special amenajate la punctele de colectare separată (container albastru pentru hârtie și carton, container verde pentru sticlă, container galben pentru plastic și metal), precum și utilizarea sacilor galbeni pentru colectarea deșeurilor reciclabile de către cetățenii care locuiesc în imobile private. Totodată, cetățenii vor primi informații despre atributele pe care trebuie să le îndeplinească deșeurile pentru a putea fi colectate și reciclate. Numai colectând selectiv vom putea reduce consumul de resurse naturale și vom contribui la reducerea poluării mediului înconjurător! Vă mulțumim!”, spun reprezentanții Primăriei Bârlad.

via Monitorul de Vaslui

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)