Cristina Dumitrache propune tichete verzi pentru încurajarea colectării selective a deșeurilor

Publicat în Constanţa acum 2 ani

tichetul verdeDeputatul constănțean Cristina Dumitrache a anunțat inițierea unui proiect legislativ, care să încurajeze cetățenii și firmele să colecteze selectiv deșeurile, prin emiterea unor tichete verzi ce pot fi folosite pentru achiziționarea de bunuri și servicii.

”În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților împreună cu domnul senator Vasile Dîncu am inițiat un proiect legislativ ce stabilește regimul juridic privind instituirea, emiterea și funcționarea tichetului verde pe teritoriul României.
Tichetul verde vine în sprijinul populației și reprezintă un mod de încurajare și stimulare atât pentru persoanele fizice cât și juridice, operatori economici, producători sau deținători de deșeuri pentru colectarea separată și predarea deșeurilor reciclabile.
România are nevoie de o lege pentru un mediu mai sănătos în care deșeurile nu mai sunt o problemă iar costurile pentru sortarea și transportul acestora se reduc considerabil.
Concret orice persoană fizică sau juridică care va implementa colectarea selectivă a deșeurilor va primi aceste tichete verzi ce vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de bunuri și servicii creând astfel mediul propice pentru o selectare a deșeurilor reciclabile făcută în mod corect, responsabil și în concordanță cu normele europene pe acest segment.
Tichetul verde va institui un alt mod de viață orientat către schimbarea conduitei privind gestionarea deșeurilor și către un mediu sănătos.

Le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au semnat pentru susținerea acestui act normativ.

Proiectul își va începe desfășurarea procesului legislativ în noua sesiune parlamentară din septembrie” a declarat Cristina Dumitrache.

via Constanteanul

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)