Campanie de informare pentru colectarea separată a deșeurilor în Craraș-Severin – S.C. Ionela

Publicat în Caraş-Severin acum 2 ani

ionelaSpune NU deșeurilor abandonate, mediului poluant și amenzilor usturătoare! De acum colectarea selectivă nu mai reprezintă o problemă pentru că S.C. Ionela îți vine în ajutor chiar la tine acasă. Informare corectă și colectare selectivă.

O nouă campanie de informare și conștientizare a populației, cu privire la precolectarea separată a deșeurilor municipale, în vederea îndeplinirii obligației comune de atingere a țintelor de reciclare, se va derula începând cu data de 31 ianuarie pe raza mai multor UAT-uri, împreună cu reprezentanții acestora cât și reprezentanții ADI Intercom Deșeuri.

S.C Ionela S.R.L este partenerul care face ca lucrurile să se întâmple și te învață cum să fii responsabil cu mediul care te înconjoară. Campania de acum vizează zona 3 Pojejena si se desfășoară după următorul program:

UAT Sichevița – luni 31.01.2022 și luni 07.02.2022
UAT Berzasca – marți 01.02.2022 și marți 08.02.2022
UAT Pojejena – miercuri 02. 02.2022 si miercuri 09.02.2022
UAT Socol – joi 03.02. 2022 și joi 10.02.2022
UAT Coronini – vineri 04.02.2022 și vineri 11.02.2022
UAT Gârnic – luni 14.02.2022
UAT Moldova Noua – 15.02.2022 – 28.02.2022
ionela

„Campania pe care o derulăm presupune împărțirea de pliante informative asupra precolectării gunoiului. Ne asigurăm că fiecare cetățean trebuie să știe cum să-și împartă gunoiul, în locuința proprie. Ce înseamnă fracție de plastic metal, fracție de hârtie carton și sticlă. Aceste deșeuri reciclabile se colectează separat în zilele de colectare, iar gunoiul menajer se colectează și el separat.

Campania se derulează exact în zilele de colectare a gunoiului, tocmai pentru ca noi să putem fi chiar la fața locului și în momentul în care oamenii au scos gunoiul la poartă. Vrem să le arătăm cum ar trebui să-l pună și să le explicăm cum pot evita amenzile care sunt foarte mari.”, spune Ionela Căzăcuțu, reprezentantul S.C. Ionela.

Reprezentantul societății mai informează populația că sancțiunile sunt trecute parțial și pe pliantul de informare pe care apar, de asemenea, și culorile cum să colecteze selectiv. „Pentru persoanele fizice, amenda pentru neselectare este de la 5000 la 15.000 lei, iar pentru abandonare, în afara punctelor special amenajate pentru colectare, amenda este de la 15.000 la 20.000. Agenții economici sunt și ei taxați, dar cu sancțiuni mult mai aspre. Amenzile vor porni de la 20.000 și pot ajunge până la 70.000 lei. Este dublu pentru că ei trebuie să știe ca au aceleași obligații ca și persoanele fizice, trebuie sa selecteze foarte corect gunoiul.”

Prin campaniile ce se derulează cel mai important aspect este ca oamenii să înțeleagă că această colectare a deșeurilor este o obligativitate comună nu doar o atribuție a operatorului. Ionela susține ideea că mediul în care trăim este casa noastră și trebuie să-l tratăm cu respect.

S.C Ionela S.RL. care acoperă zona 2 Bozovici și zona 3 Pojejena, UAT-urile Vermeș și Măureni, iar în Timiș zona Gătaia, dispune de suficiente mașini de colectare, cât și de o echipă puternică și bine motivată. De asemenea, pe parcursul acestui an se vor organiza periodic, campanii pentru colectarea separată a deșeurilor periculoase din deșeurile menajere, a celor voluminoase, cât și a celor provenite din construcții și demolări, urmând a fi mediatizate din timp, fără a afecta colectarea acestor categorii în baza comenzilor.

via Express de Banat

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , , , , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)