Campanie de strângere de semnături pentru închiderea depozitului de gunoi din Târgu Jiu

Publicat în Gorj acum 4 ani

La nivelul municipiului Târgu-Jiu a fost demarată o campanie de strângere de semnături pentru închiderea depozitului de gunoi, anunţă Gazeta de Sud.

Cartiere întregi sunt afectate de mirosul emanat de deșeurile în descompunere și nimeni nu au luat vreo măsură care să stopeze sau să diminueze poluarea. Numai anul acesta au fost organizate câteva proteste la groapa de gunoi și în centrul orașului, însă fără efect. Cei mai afectați sunt locuitorii din cartierele Slobozia, Panduri, Calea Severinului sau Meteor.

Centre de colectare deşeuri în Târgu Jiu

Mai mulți cetățeni au înființat o asociație care să reprezinte colectiv interesele celor afectați de poluarea de la depozitul de gunoi deținut de firma Polaris. Este în pregătire înființarea unei alte asociații cu același obiect de activitate. Intenția asociațiilor este de a merge la instanța de judecată, la începutul anului viitor și de a obține închiderea depozitului care poluează olfactiv mai multe cartiere din municipiu. A fost propusă și soluția mutării depozitului, de la marginea municipiului Târgu-Jiu în zona Rogojelu, în apropiere de Rovinari.

Pe Facebook, Grupul Civic Gorj anunţă organizarea miercuri, 23 decembrie 2020, ora 15.00, în fața Primăriei Târgu-Jiu, a unui nou PROTEST împotriva aducerii de gunoaie din alte județe şi pentru un aer curat.

via Radio Infinit

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)