Câteva motive pentru a recicla

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Înainte de toate adu-ți aminte de “cei trei R”: Redu, Reutilizează și Reciclează, iar atunci când nu există o altă alternativă și trebuie să arunci ceva, ideal ar fi să faci acest lucru în containerul corespunzător. Care sunt beneficiile reciclării deșeurilor? Sunt mai multe decât îti imaginezi. Iată câteva dintre acestea. Sigur vei găsi unul pe care nu-l știai.

  1. Prin utilizarea mai bună a resurselor, se consumă mai puține materiale, mai puțină apă (multe produse au nevoie de apă pentru prelucrare), mai puțină energie electrică, etc. Resursele acestei planete sunt finite, nu vor rezista ratei actuale de producție.
  2. Se creează noi locuri de muncă. Companiile sau organizațiile implicate în colectarea deșeurilor și gestionarea acestora, activează economia și creează noi locuri de muncă. Respectarea mediului este întotdeauna benefică pentru economie.
  3. În cazul hârtiei, pentru fiecare tonă reciclată sunt salvați cinci copaci. Pentru a face o tonă de hârtie de înaltă calitate, sunt necesare 3.300 de kg de lemn.
  4. Reciclarea reduce cantitatea de gunoi rezidual (nereciclabil) care trebuie depozitată în gropile de gunoi și, prin urmare, se reduc și cheltuielile de prelucrare a acelor deșeuri care nu sunt reciclabile și care dăunează planetei.
  5. Este o modalitate de atenuare a schimbărilor climatice, deoarece reciclarea reduce poluarea.
  6. Utilizarea hârtiei reciclate permite conservarea resurselor naturale.
  7. Aruncarea unui obiect este o oportunitate ratată: poți să faci obiecte noi din acelea aruncate.
  8. Reciclarea înseamnă mai mult timp pentru planetă, mai mult timp pentru a se regenera, mai mult timp pentru reîmpăduriri și decontaminări naturale.
  9. Durata de viață a materialelor este extinsă. E un mod de a lupta împotriva obsolescenței programate. Economisește bani și resurse.
  10. În unele cazuri, sunt lansate campanii de reciclare care, pe lângă beneficiile pe care le aduc mediului, urmăresc un beneficiu social, cum ar fi ajutorul acordat țărilor nevoiase sau copiilor săraci.

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)