China nu mai vrea să fie ghena de gunoi a lumii și va interzice importul deșeurilor începând cu anul viitor

Publicat în Recomandari acum 3 ani

De la 1 ianuarie 2021, China nu va mai importa deșeuri. De ani buni este cel mai mare importator de gunoi al lumii, cu riscul creșterii poluării, arată publicația de știință Phys. Între timp, în România au crescut în ultimii doi ani importurile ilegale de deșeuri.

Din anii ‘80, țara a început să importe deșeuri solide pe care companiile locale le curățau și le transformau în materie primă. Dar China nu mai vrea să fie ghena de gunoi a lumii și va interzice importul deșeurilor începând cu anul viitor.

Acest lucru face parte dintr-un plan început în urmă cu trei ani, care a dus la scăderea succesivă a cantității de gunoi ce ajungea în țară, relatează publicația Phys. Decizia Chinei afectează întreaga lume.

În ultimii doi ani, Garda de Mediu din România a identificat 15 importuri ilegale de deșeuri. De exemplu, la începutul anului, în Bihor ajunseseră în jur de 700 de tone de gunoi din Italia.

China transformă mare parte din gunoi în materie primă, dar acest lucru înseamnă și poluare, fiindcă nu întotdeauna găseau resursele pentru a depozita și recicla materialele.

Guvernul de la Beijing a decis reducerea importului de deșeuri solide în urmă cu trei ani, potrivit agenției oficiale Xinhua.

Anul trecut, China a importat 13 milioane și jumătate de tone de gunoi, o scădere semnificativă, având în vedere că în 2018, când au demarat programul, intrau în țară aproape 23 de milioane de tone. În 2020, importurile au mai scăzut cu încă 43%.

via Libertatea

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)