Controale la primăriile din Bihor, se verifică nivelul de pregătire pentru reutilizarea și reciclarea deșeurilor

Publicat în Bihor acum 4 ani

Începând cu data de 24 iunie, prin dispoziția prefectului Dumitru Țiplea, au fost demarate controale tematice care vizează toate Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) din județul Bihor, având ca scop verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubritate a localităților.

Potrivit Legii nr. 211/2011 referitoare la regimul deșeurilor, actualizată, până la data de 31 decembrie 2019 toate UAT-urile aveau obligația de a atinge un nivel de pregătire pentru reutilizarea și reciclarea deșeurilor, de minim 40% din masa totală generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă.

Până la această dată au fost verificate un număr de 66 UAT-uri și 3 operatori economici care efectuează activități de colectare și transport deșeuri și s-a constatat că procentele de îndeplinire a obligațiilor sunt cuprinse între 0% și maxim 40%, controalele fiind în desfășurare până la verificarea tuturor UAT-urilor din județ.

Centre de colectare deşeuri în Județul Bihor

Deseuri colectate in Județul Bihor: 

Via BihorStiri

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)