Colectarea gunoaielor menajere din localitățile din Vrancea se va face din poartă în poartă

Publicat în Vrancea acum 1 an

Colectarea gunoaielor menajere din localitățile din mediul rural se va face din poartă în poartă și nu cum a fost prevăzut inițial de la centrele de colectare. În acest sens, Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, în ședință extraordinară, Studiul de fezabilitate revizuit, devizul general actualizat și indicatorii tehnico-economici actualizați pentru proiectul “Fazarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”.

Fazarea acestui proiect în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare reprezintă, potrivit prevederilor Ghidului de finanțare, o extensie a POS Mediu pentru finalizarea proiectelor finanțate și derulate în cadrul acestui program. Având în vedere noile reglementări legislative în materie, în vigoare, aduse prin O.U.G nr.74/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, se impune operarea modificărilor în mod corespunzător, atât la nivelul Aplicației de finanțare, cât și la nivelul Studiului de fezabilitate.

Astfel, sistemul de colectare a deșeurilor în mediul rural stabilit „la punct fix” (platforma de colectare) a fost modificat prin „colectarea din poartă în poartă”.

Centre de colectare deşeuri în Județul Vrancea

Deșeuri colectate în Județul Vrancea: 

Mai multe informații în Monitorul de Vrancea

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)