Colectarea gunoaielor menajere din localitățile din Vrancea se va face din poartă în poartăColectarea gunoaielor menajere din localitățile din mediul rural se va face din poartă în poartă și nu cum a fost prevăzut inițial de la centrele de colectare. În acest sens, Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, în ședință extraordinară, Studiul de fezabilitate revizuit, devizul general actualizat și indicatorii tehnico-economici actualizați pentru proiectul “Fazarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”.

Fazarea acestui proiect în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare reprezintă, potrivit prevederilor Ghidului de finanțare, o extensie a POS Mediu pentru finalizarea proiectelor finanțate și derulate în cadrul acestui program. Având în vedere noile reglementări legislative în materie, în vigoare, aduse prin O.U.G nr.74/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, se impune operarea modificărilor în mod corespunzător, atât la nivelul Aplicației de finanțare, cât și la nivelul Studiului de fezabilitate.

Astfel, sistemul de colectare a deșeurilor în mediul rural stabilit „la punct fix” (platforma de colectare) a fost modificat prin „colectarea din poartă în poartă”.

Centre de colectare deşeuri în Județul Vrancea

Deșeuri colectate în Județul Vrancea: 

Mai multe informații în Monitorul de Vrancea

    Ionuț Părăușanu

    Adaugă un comentariu
    (obligatoriu)

    (obligatoriu)

    (obligatoriu)