Doi preoți îndeamnă enoriașii să nu mai cumpere coroane funerare din plastic

Publicat în Sibiu acum 2 ani

coroane de plasticBanii dați pe coroanele de flori pentru cei decedați sunt bani aruncați. De fapt, ajutorul ar trebui să meargă către familia îndoliată. Asta vrea să le transmită enoriașilor doi preoți din județul Sibiu.

 Propunerea a fost aprobată de parohiile comunei Slimnic. Preoții de aici sunt de părere că, pe lângă faptul că nu ajută nici familiile suferinde și nici sufletul decedatului, coroanele, dacă sunt din plastic, poluează.Andra Duma, jurnalist Digi24: Astfel de grămezi de coroane de flori ar putea să devină istorie în comuna sibiană Slimnic. Preoții de aici le recomandă enoriașilor înlocuirea coroanelor de flori cu un ajutor financiar acordat familiilor îndoliate. Anual, potrivit autorităților locale, se strâng din acest cimitir aproximativ 4 metri cubi de deșeuri.

Coroanele de flori sunt arse după trei, patru săptămâni, iar cele din plastic sunt dăunătoare mediului. Propunerea preoților din Slimnic, George Cosmin Piț și Emilian Mihăilescu, este susținută de autoritățile locale.

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)