Eco-Csík organizează colectarea separată a deşeurilor de ambalaje din sticlă pe 17 aprilie în Miercurea Ciuc

Publicat în Covasna acum 3 ani

colectare sticlaÎn această săptămână, în perioada 13-17 aprilie, Operatorul Regional de Salubrizare Eco-Csík organizează colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje din sticlă. Locuitorii din Miercurea Ciuc pot preda deşeurile de sticlă sâmbătă, 17 aprilie, între orele 10:00 şi 15:00, primind o sumă de 30 de bani pentru fiecare kilogram predat.

Ediţia de primăvară a campaniei de colectare a sticlelor se desfăşoară pe toată aria de delegare a firmei. În cursul săptămânii (13–16 aprilie) cetăţenii celor 15 comune din împrejurimea municipiului Miercurea Ciuc vor putea valorifica deşeurile de ambalaje din sticlă.

La punctele de colectare pot fi valorificate borcane, sticle de apă minerală, de vin, de bere, de şampanie, de sirop, borcane de alimente pentru bebeluşi, sticle de parfum. Din cauza procedurii diferite de reciclare, nu se acceptă geamuri, oglinzi, becuri, pahare, castroane de sticle termorezistente, ochelari, tuburi de neon, sticle de medicamente.

Înaintea predării sticlelor, acestea trebuie să fie curăţate şi capacele trebuie să fie îndepărtate. Purtarea măştilor de protecţie şi păstrarea distanţei de 1,5 m este obligatorie!

Dacă cineva are o cantitate de deşeuri mai mare de 500 de kg, este rugat să le predea la sediul societăţii din Miercurea Ciuc, str. Salcâm, nr. 1 şi nu la punctele de colectare, în data de 19, 20 sau 21 aprilie, până la ora 11:00.

Punctele de colectare în Miercurea Ciuc: str. Lunca Mare (vizavi de Dedeman); str. Jigodin (vizavi de căminul cultural); Şumuleu-Ciuc (vizavi de „Casa de copii”); Bulevardul Frăţiei (la intrarea spre Aleea Copiilor).

Anul trecut, în urma celor două campanii de colectare organizate de firma de salubritate au fost transportate la reciclare aproximativ 133,5 de tone de deşeuri din sticlă.

Campania de colectare a sticlei va fi urmată de curăţenia generală de primăvară, organizată de Primăria Miercurea Ciuc şi societatea Eco-Csík.

via Informația de Hunedoara

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)