Ghenele de gunoi din blocuri turn din Craiova vor fi desființate, începând cu 15 februarie

Publicat în Dolj acum 2 ani

ghene turnGhenele de gunoi din blocuri turn din Craiova vor fi desființate, începând cu data de 15 februarie, autoritățile anunțând că acesta este unul dintre pașii necesari pentru o bună implementare a proiectului de colectare selectivă a gunoiului-sectorul de blocuri.

Viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, a menționat că s-a mers o perioadă în paralel, cu ghenele de la parterul blocurilor turn și cu cele trei containere montate la suprafață, dar acest lucru nu va mai fi posibil începând cu 15 februarie.

„Ne aflăm în situația de a trece efectiv la colectarea selectivă a gunoiului și pe sectorul de blocuri. Experiența cu sectorul de case a fost una bună, cetățenii înțelegând foarte bine cum se colectează separat deșeurile. Suntem mulțumiți de rezultate. Începând cu data de 15 februarie vorbim de colectare selectivă obligatorie și la blocuri. Containerele de suprafață sunt montate și concomitent cu montarea lor s-au folosit și toboganele din blocurile turn. Începând cu 15 februarie, aceste tobogane vor fi închise deorece operatorul nu deține un astfel de serviciu. El este pe piață tocmai pentru a se colecta separat gunoiul. A fost o perioadă de acomodare suficientă, însă decizia trebuia a fi luată”, a explicat viceprimarul Craiovei.

Aceasta a mai spus că de închiderea acestor ghene se ocupă asociațiile de proprietari, iar cetățenii care nu înțeleg și care vor continua să le folosească, o vor face în dezavantajul lor. Pe lângă faptul că mirosul de pe casa scării va fi greu de suportat, vor trebui să plătească un serviciu suplimentar, ulterior, pentru a scăpa de acele tomberoane.

via Craiova Forum

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)