Iridex Craiova va începe colectarea separată a deșeurilor şi pe sectorul de blocuri

Publicat în Dolj acum 12 luni

iridexÎncepand cu data de 15 februarie se va trece efectiv la colectare selectivă şi pe sectorul de blocuri. Rela Filip, viceprimarul municipiului Craiova, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în ceea ce priveşte colectarea selectivă la case, rezultatul este unul pozitiv, motiv pentru care se trece la următoarea etapă. Astfel, ghenele de gunoi din blocuri turn din Craiova vor fi în curând desființate. Este vorba despre acele topogane insalubre. S-a mers o perioadă în paralel, cu ghenele de la parterul blocurilor turn și cu cele trei containere montate la suprafață, dar acest lucru nu va mai fi posibil începând cu 15 februarie.

„În cadrul proiectului de colectare selectiva a deşeurilor în municipiul Craiova am dorit să va transmitem paşii următori în cadruul acestui proiect. Ne aflam acum în situaţia ca, începând cu data de 15 februarie să trecem efectiv la colectare selectivă şi pe sectorul de blocuri. Experienţa colectării selective la case a fost una buna, pentru că cetăţenii, locuitori Craiovei pe străzile cu case, au înţeles foarte bine cum se colectează separat, au avut o perioadă de acomodare, dar, orice început este greu de înţeles, dar s-au adaptat şi suntem foarte multumiţi de rezultatele colectării selective pe sectorul de case. Începând cu data de 15 februarie vorbim de colectare selectivă obligatorie și la blocuri. Împreună cu operatorul Iridex, cei din Primăria Craiova au identificat locaţii şi, aşa cum s-a promis, s-au montat. Săptămâna aceasta se termină toate de montat, s-au montat inclusiv containerele de suprafaţă pentru colectarea selectivă, iar din 15 februarie devine obligatorie colectarea selectiva şi la blocuri. Containerele de suprafață sunt montate și concomitent cu montarea lor s-au folosit și toboganele din blocurile turn. Începând cu 15 februarie, aceste tobogane vor fi închise deoarece operatorul nu deține un astfel de serviciu. El este pe piață tocmai pentru a se colecta separat gunoiul. A fost o perioadă de acomodare suficientă, însă decizia trebuia a fi luată”, a explicat viceprimarul Craiovei.

Dan Anghel, director Iridex Salubritate :

”Este un moment foarte important pentru noi, ca şi companie, pentru acest proiect în municipiul Craiova de dotare cu acest tip de container suprateran. Este un sistem total inovativ, care este folosit în marea majoritate a capitalelor din Europa şi pot să vă spun că prin cele 1120 de containere pentru deşeuri reciclabile care au fost achiziţionate pentru Craiova, împreună cu cele 759 de containere subterane, reprezintă cea mai amplă infrastructură de acest gen din ţară şi crează premizele unei colectări selective de succes.Tot succesul acestui proiect se bazează pe cetaţeni, care trebuie să înţeleagă că această colectare selectivă trebuie efectuată”

Marius Alapin, manager de contract :

“Această investiţie în infrastructură nu este suficientă. Trebuie să se înţeleagă de către toţi cetăţenii că deşeurile sunt resurse. Iar resursele nu se aruncă, ele se reciclează şi se valorifică. Şi fiecare dintre noi trebuie să fim parte din proiect”

via CVLPress

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)