Informații utile despre tratarea apei reziduale domestice

Publicat în Recomandari acum 2 ani

apaNatura are o capacitate uimitoare de a face față poluării și deșeurilor. Dar ar fi copleșită dacă nu am trata, înainte de a ajunge înapoi în mediu, miliarde de litri de apă uzată menajeră produsă în fiecare zi.

Ce presupune epurarea apelor uzate

Apele uzate produse în locuințe fac parte dintre apele cu cel mai mare număr de poluanți și efectuarea unui tratament eficient înainte de eliberarea lor în afluenții naturali a devenit unul dintre cele mai importante puncte de astăzi în prevenirea deteriorării mediului cauzate de oameni.

Apele uzate menajere sunt produsul utilizării lor în diferite activități ale casei, care produc un nivel de contaminare a apei din cauza prezenței deșeurilor organice, a detergenților, a săpunurilor și a grăsimilor, ceea ce necesită un anumit proces pentru eliminare.

Datorită numărului mare de utilizări ale apei în casele noastre, nivelul de contaminare al acesteia este ridicat. Pentru eliminarea reziduurilor precum fecale, grăsimi sau minerale dăunătoare, apa necesită de obicei procese extinse de purificare.

În prezent, pentru decontaminarea apei se pot folosi stații de epurare ERU cu autovidanjare. Importanța decontaminării constă în posibilitatea refolosirii apei fără a reprezenta un pericol pentru noi în momentul în care intrăm în contact cu ea.

Cei care doresc să aibă în permanență apă pentru udat grădina, pot achiziționa ministații de epurare 4-6 persoaneAcestea conțin 5 compartimente și aerare intermitentă cu bule fine datorită cărora rezultă o apă curată.

Stațiile de epurare cu autovidanjare utilizează o tehnologie avansată de tratament al apei uzate menajere bazată pe procese biologice și tratamentul cu nămol activ. Azotul biologic este îndepărtat prin nitrificare/denitrificare. Totodată, este eliminat fosforul biologic. În acest fel parametrii efluentului epurat îndeplinesc cele mai stricte criterii pentru evacuările de ape uzate.

Stația de epurare rezidențială ERU este foarte flexibilă ceea ce îți permite să o amplasezi în subteran, dar și deasupra solului. De asemenea, poate fi amplasată în subsoluri de clădiri rezidențiale sau în rezervoare btonate deja existente.

Prin montarea unei astfel de stații de epurare, apa tratată va putea fi evacuată în sol sau în ape de suprafață în funcție de cum preferi.

Stațiile de epurare Eru au diverse avantaje pe care merită să le cunoști pentru a putea lua cea mai bună decizie pentru casa ta:

  • Sunt stații care nu implică alte costuri în plus datorită sistemului de autocurățare patentat a nămolului în exces. Ulterior îl vei putea utiliza ca fertilizant în agricultură, dacă vrei;
  • Au eficiență ridicată de purificare a azotului biologic și de reducere a fosforului, reușind să elimine până la 99% din agenții patogeni;
  • Fiindcă nu produc miros, aceste stații de epurare a apei uzate se pot monta chiar lângă casă;
  • Întrucât au sistem de evacuare creat special, nu sunt sensibile la supradebite;
  • Produc foarte puțin nămol- maxim 1 mc pe an la o locuință de 4 persoane;
  • Aceste stații pot funcționa fără apă reziduală până la 100 zile, fiind perfecte pentru locuințe sezoniere, permanente și de vacanță;
  • Iarna pot rezista fără probleme la temperaturi de -30 grade celsius. Prin urmare, nu trebuie îngropate la adâncimi mai mari de 50 cm pământ deasupra;
  • Satisfac cele mai mari cerințe ecologice fără a face vreun rău naturii, chiar și materialele din care este produsă sunt reciclabile 100%.

Dacă optezi pentru o ministație de epurare trebuie să știi că reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 50%. Mărește considerabil durata de viață a pompei de aer.

 

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)