Lupta nesfârșită cu deșeurile – noi acțiuni de curăţare ale “Apelor Române”

Publicat în Argeş acum 2 ani

Lupta nesfârșită cu deșeurile – noi acțiuni de curăţare ale “Apelor Române. Personalul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a finalizat noi acțiuni de ecologizare pe lacurile de acumulare aflate în administrarea instituției.

Centre de colectare deşeuri în Județul Arges

Deseuri colectate in Județul Arges: 

Una dintre amplele acțiuni pentru colectarea deșeurilor a vizat acumularea Golești. Pentru salubrizarea lacului de acumulare a fost necesară o muncă de trei zile a salariaților de la formațiile baraj Golești, ICA Topoloveni si ICA Găești din cadrul Sistemlui de Gospodărire a Apelor Argeș.

S-a acționat în zona digului mal drept în punctul debarcader-racord versant. Condițiile de lucru au fost foarte dificile deoarece accesul cu barca în acest punct nu a fost posibil din cauza nivelului scăzut al apei, iar colectarea s-a făcut manual, de pe dig. În primele două zile au fost adunate manual 340 kg de deseuri, în cea mai mare parte PET-uri, care au fost încarcate cu buldoexcavatorul și transportate la depozitul de deseuri Albota-Piteşti. În a treia zi, același personal, a acționat în zona amonte a digului mal stâng, unde, din cuveta lacului, au fost adunate și predate la groapa de gunoi 540 kg de PET-uri.

Eforturile angajaților ABAAV au fost deosebite deoarece, ca și colectarea gunoaielor, transportul sacilor s-a făcut manual, pe suprafața înclinată a digului, în condiții care expun riscului alunecării personalului muncitor, până la punctul în care a fost posibil accesul cu mijoace auto și utilaj de încarcare.

O altă acțiune de salubrizare s-a desfășurat la barajul Vâlcele. În data de 15 septembrie, pe zona de racord dig mal drept – versant Malul Vânăt a fost strânsă o cantitate importantă de PET-uri. Spre dezamăgirea salariaților, în ziua următoare, pe bancheta de nisip curățită cu trudă, câteva PET-uri fuseseră abandonate.

Via Universul Argesean

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)