Reciclarea PET-urilor ca ghivece pentru puieți de pomi fructiferi

Publicat în Recomandari acum 8 ani

PET-urile și paharele de unică folosință nu trebuie neaparat să fie o problemă pentru mediu. Pot fi o solutie destul de serioasă atunci când sunt reutilizate ca ghivece pentru puieți sau răsaduri de legume. Am avut ocazia să le folosesc în acest fel acum doi ani și am fost mulțumit de rezultate.  Am scris despre această experiență pe scoaladepuieti.ro. Citiți articolele de acolo dacă doriți să procedați la fel. Puteți începe cu germinarea semințelor.

Puieți de vișin în PET-uri

Puieți de vișin în PET-uri

Pentru transformarea PET-urilor în ghivece am folosit un ferăstrău circular staționar la tăiere și bormașina cu burghiu de lemn pentru găurile de drenaj. Fiți generoși cu drenajul. Faceți găuri mari și multe ca să nu aveți surprize cu băltirea.

În cazul plantelor care trebuie să stea mai mult timp în ghiveci până la plantare, este recomandat ca ghivecele să aiba nervuri verticale pe margini astfel încât să se evite spiralarea rădăcinilor. Se întâmplă atunci când se întârzie transplantarea și volumul de pământ e prea mic pentru plantă. În acest caz cred că se pot înfige 3-4 bețe în pământ, pe marginea PET-ului. ca să înlocuiască nervurile.

Paharele de unică folosință pot fi și ele de ajutor, dar sunt mult mai fragile și nu prea suportă utilizări repetate în acest scop.

Puieți de măr îm pahare de unică folosință

Puieți de măr îm pahare de unică folosință

Până la primăvară intenționez să strâng măcar de câteva sute de PET-uri și să le folosesc ca ghivece pentru puieți de nuc. Nucii au nevoie de volum mare de pământ și au rădăcini pivotante, de aceea e nevoie de ghivece mari, înalte, iar PET-urile de 2,5 și 3 litri mi se par perfecte pentru acest lucru.

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)