Sibiul şi-a propus să atragă 100 de milioane de euro pentru staţii pentru deşeuri

Publicat în Sibiu acum 2 ani
statie de sortare arad

statie de sortare arad

Consiliul Judeţean Sibiu şi-a propus să atragă 100 de milioane de euro, sumă pe care să o investească în staţii pentru deşeuri.

„La Cristian, Consiliul Judeţean Sibiu propune construirea unei instalaţii de digestie anaerobă a biodeşeurilor şi tratare mecanică a deşeurilor reziduale. S-a demarat achiziţionarea terenului pentru construcţie în apropierea depozitului actual de la Cristian, proximitatea celor două obiective reducând costurile de transport, implicit costul serviciului pentru cetăţenii judeţului. Tratarea s-ar efectua în spaţii închise, folosind o tehnologie avansată, iar la depozit ar ajunge un material semi-inert care nu miroase. S-ar crea aproximativ 50 de locuri de muncă la Cristian. Proiectul mai prevede retehnologizarea staţiilor existente din judeţ (staţii de transfer Avrig şi Agnita, staţia de sortare Şura Mică), construirea a şase Centre cu Aport Voluntar în vederea colectării separate a deşeurilor care în prezent se realizează doar prin câteva campanii anuale, dar şi extinderea sistemului de colectare selectivă în judeţ. Suma estimativă care va fi atrasă din fonduri europene este de aproximativ 100 milioane euro”, se precizează în comunicatul CJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, vineri, de la ora 17,00 va fi transmisă pe paginile de Facebook ale Consiliului Judeţean şi ADI ECO Sibiu o dezbatere privind investiţiile în staţiile pentru deşeuri.

via Administratie.ro

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)