Situaţia privind gestionarea deşeurilor în judeţul Dolj nu este îmbucurătoare

Publicat în Dolj acum 3 ani

gunoaieComisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, se află în judeţului Dolj, unde verifică modul iresponsabile de aruncare a deşeurilor. Asta după ce mai mulţi activişti de mediu au atras atenţia că a devenit o zonă plină de gunoaie

“La Dăbuleni am găsit o groapă de gunoi mascată, cu pământ deasupra. Aici sunt aruncate materiale de construcţii provenite din lucrările publice de asfalt, dar şi deşeuri din azbest, aici au loc incendierile unde se scoate metalul. Este bătaie de joc, evident. Tot ce se întâmplă aici este ilegal, este o groapă neconformă peste care se pune pământ provenit din diferite lucrări. Groapa este mascată şi de un gard al unei proprietăţi, iar această groapă ilegală din Dăbuleni este printre culturi din pepeni. Sunt aduse inclusiv deşeuri rezultate din lucrările de asfaltare contractate de la autorităţile publice, iar apoi sunt astupate cu pământ.

Este o groapă de gunoi ilegală 100%, mascată ulterior de autoritate prin punerea unui strat de pământ de minim 10 cm deasupra. Este o ruşine. Iar asfaltul în loc să fie sortat, măcinat şi reintrodus în circuit economic, în lucrări de infrastructură, pentru că este foarte bun, este aruncat aici şi îngropat”, susţine comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu într-o postare pe pagina de Facebook.

via cvlpress.ro

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)