Staţie de tratare mecano-biologică a întregii cantităţi de deşeuri reziduale din judeţul Dolj, planificată în comuna Goiești

Publicat în Dolj acum 2 ani
statie sortare

statie sortare

Consiliul Judeţean Dolj a aprobat, în prima şedinţă din acest an, preluarea unui teren de aproape 10 hectare din domeniul privat al comunei Goieşti pe care se va construi, cu fonduri europene, cea mai modernă staţie din ţară de tratare mecano-biologică a întregii cantităţi de deşeuri reziduale din judeţ.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, proiectul, estimat la 40 milioane euro, a fost identificat ca o necesitate în cadrul Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD) 2019-2025, pentru că în judeţ nu există instalaţii pentru pre-tratarea deşeurilor reziduale înaintea depozitării, aşa cum prevede legislaţia.

„Data estimată pentru punerea în funcţiune a instalaţiei de tratare mecano-biologică (TMB) este anul 2025. Am preluat o suprafaţă de teren pe care CJ Dolj va construi, pe un nou program european, pe continuarea sistemului de management integrat al deşeurilor, o staţie de tratare mecano-biologică a gunoiului, un TMB. Va fi un proiect de aproximativ 40 milioane euro. Avem asistenţă Jaspers, avem asistenţă de la Comisia Europeană, suntem eligibili, că altfel nu primeam nici fonduri pentru asistenţă tehnică şi cred că vom avea cea mai modernă staţie din ţară care va produce de la curent electric la biogaz sau materie primă pentru materiale de construcţie. De asemenea, se va reduce semnificativ cantitatea de gunoi pe care o depozităm ulterior în depozitul de la Mofleni”, a precizat Cosmin Vasile.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, în acest fel, cantitatea de deşeuri municipale reziduale (cele care în momentul de faţă sunt depozitate la depozitul Mofleni) va scădea semnificativ pe perioada de planificare, cu aproximativ 11% în anul 2030, ajungând la o scădere de circa 30% în anul 2040 faţă de anul 2025.

via Administratie.ro

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)