Sticla provenita de la ferestre nu trebuie pusa in clopotele verzi, nici langa acestea. RETIM nu o va ridica, iar amenzile sunt mari

Publicat în Timiş acum 3 luni

sticlaClopotele verzi amplasate de RETIM in toata Timisoara sunt rezervate colectarii doar deseurilor de sticla provenite din ambalaje – borcane sau sticle.

Conform regulilor de reciclare ale RETIM, sticlele albe sau colorate, de suc sau bauturi alcoolice, dar si borcanele de diferite marimi ajung in interiorul clopotelor verzi. Acestea trebuie insa curatate inainte de a fi depuse in recipiente.

Sticla provenita de la ferestre, dupa inlocuirea acestora, cea de la autoturisme, dar nici cea provenita de la termopane, nu poate fi depusa in clopote, si nici trebuie pusa langa acestea. In aceasta situatie, sticla lasata langa recipient este considerata deseu abandonat. Sticla de termopan poate fi predata la firme care comercializeaza sticla de acest tip.

Echipele RETIM nu vor ridica geamurile gasite langa clopote, ci vor informa Primaria si Politia Locala, iar cel care a abandonat deseurile urmeaza sa fie cautat si amendat.

Sanctiunile prevazute pentru astfel de fapte sunt intre 500 si 1000 lei conform pe HCL 393/2023 sau intre 30000 si 45000 lei conform OUG 92/2021, in functie de cantitatea abandonata. Daca nu se gasesc indicii care sa duca la identificarea autorului faptei, se transmite adresa la Primaria Timisoara in vederea luarii masurilor de igienizare.„, au transmis reprezentantii Politiei Locale Timisoara pentru opiniatimisoarei.ro.

In cazul in care un clopot este plin, timisorenii pot scana codul QR de pe recipient si vor accesa astfel o pagina online de unde se pot afla informatii despre locul clopotului, unde sunt amplasate containere similare, dar si despre frecventa de colectare.

Chiar daca este plin clopotul verde, sticlele nu trebuie lasate langa acesta. Vor fi considerate deseu abandonat si riscati amenzi.

Prin intermediul acestei pagini, timisorenii vor putea face si sesizari catre RETIM, fie telefonic, fie printr-un e-mail, la care pot atasa si fotografii.

via Opinia Timișoarei

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)