5 obiceiuri pentru a reduce consumul de plastic acasă

Publicat în Recomandari acum 3 ani

In fiecare minut din lume sunt folosite 10 milioane de pungi de plastic si 70% ajung in mediu . Reducerea consumului de plastic ar trebui sa fie un obiectiv principal pentru societate. In plus fata de pungi, plasticul se afla in recipiente pentru alimente, produse de curatat, machiaj, jucarii si multe altele. Un material poluant atat pentru natura, cat si pentru sanatatea umana. Prin urmare, in acest articol va voi invata cateva trucuri pentru a reduce consumul de plastic acasa.

Problema plasticului

Plasticul invadeaza pamantul si in scurt timp va ajunge in toate colturile planetei daca nu o rezolvam. Se estimeaza ca va ajunge la 500 de milioane de tone de plastic produs. Acest lucru, adaugat la descompunerea sa lenta intre 150 si 1.000 de ani, nu previne poluarea cu plastic a planetei.

Utilizarea materialelor plastice este o problema derivata din obiceiul de consum al societatii. Prin urmare, reducerea consumului de plastic este in mainile noastre. Daca ne schimbam obiceiurile evitand plasticul, productia lor va inceta sa se desfasoare asa cum fac astazi.

Va trebui doar sa ne schimbam unele dintre obiceiuri. Sigur, la inceput ne este greu sa ne adaptam putin, dar dupa cateva zile sau cateva saptamani, vom vedea ca este mai usor decat am crezut. Notati aceste trucuri pentru a reduce utilizarea materialelor plastice acasa .

Obiceiuri de reducere a consumului de plastic acasa

Reducerea utilizarii plasticului, chiar si in casa, este buna pentru mediu. Prin urmare, va invat urmatoarele 5 trucuri:

Inlocuiti produsele din plastic cu recipiente din sticla sau otel inoxidabil.

Utilizati ustensile din lemn, bambus sau otel inoxidabil atat pentru bucatarie, cat si pentru baie. De exemplu, periuta de dinti sau lingurile de gatit.

Spune adio pastailor de cafea. Puteti face cafea intr-o cafetiera si, chiar daca dureaza putin mai mult, mediul va va multumi.

Uitati de paiele de plastic. Daca trebuie sa folositi paie, le puteti gasi din bambus sau alte materiale.
Faceti achizitia luand sacii de panza si faceti-o in vrac. Astfel veti evita plasticul pungilor si recipientelor in care vin de obicei.

Reduceti utilizarea sticlelor de plastic si, daca le cumparati, nu uitati sa le reciclati intotdeauna in recipientul galben . In cazul sticlelor de apa , reduceti achizitionarea de sticle de plastic sau sticle de litru. Puteti cumpara fie sticle de sticla, fie ulcioare de mai multi litri, cu care veti genera mai putin plastic. In ceea ce priveste sticla, inlocuiti-o cu cantine sau sticle de apa pentru a practica sport .

Atunci cand alegeti un produs , acordati prioritate celui care vine ambalat in carton sau sticla . Aceste doua materiale sunt mai usor de reciclat decat plasticul. Uitati-va mai ales la pachetele de biscuiti , branza si gustari si , daca puteti cumpara produsele in vrac , cu atat mai bine.

Nu mai folositi brichete si obisnuiti-va sa folositi chibrituri cand trebuie sa aprindeti o lumanare, aragazul cu gaz sau gratarul. In cazul in care considerati ca bricheta este un element esential in rutina dvs. zilnica, cumparati unul reincarcabil si folositi intotdeauna acelasi.

Facand aceste obiceiuri simple va puteti reduce consumul de plastic si puteti contribui la reducerea poluarii mediului. Ce alte obiceiuri mai desfasori in ziua ta care ajuta mediul inconjurator?

via Gazeta de Dimineața

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)