Administrația Bazinală de Apă Jiu, forțată să blocheaze drumul către albia râului Amaradia pentru ca oamenii să nu mai depoziteze gunoaie

Publicat în Gorj acum 4 ani

Administrația Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a desfășurat în această dimineață o amplă acțiune de igienizare pe zona de protecție a râului Amaradia, în zona localității Albești – comuna Șimnicul de Sus.

Vezi toate centrele de colectare din județul Dolj, după tipul de deșeuri colectate: 

Igienizarea s-a efectuat mecanizat de către angajații Formației de Lucru Robănești cu ajutorul unui buldoexcavator și a unei autobasculante.

Au fost îndepărtate depozitele necontrolate de deșeuri de pe maluri, respectând măsurile speciale de protecție sanitară impuse în această perioadă, depozite rezultate din materiale de construcții și deșeuri menajere. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au intevenit cu utilajele proprii și pe luciul apei cand situația a impus-o.

Au fost strânse 20 metri cubi de deșeuri.

Ca măsură de prevenție, angajații S.G.A Dolj au blocat, în zona respectivă, drumul către albia râului Amaradia prin efectuarea unui șanț, interzicând astfel accesul cu mașini și căruțe.

Subliniem că pe malurile râului Amaradia s-au efectuat de către Apele Române Jiu acțiuni de igienizare de mai multe ori în acest an, chiar dacă depozitele de deșeuri nu au fost în albia râului sau în zona de protecție.

“Amintim reprezentanților tuturor primăriilor că și dumnealor le revine sarcina de a igieniza și întreține malurile râurilor pe raza localităților pe care le gospodăresc. Totodată, facem încă un apel către cetățenii județului să înțeleagă că malurile râurilor și zonele din apropiere nu sunt gropi de gunoi, că ne revine fiecăruia dreptul de a păstra mediul curat pentru o viața mai bună, mai sanatoasă” – Cosmin Călin, director A.B.A Jiu.

via Cronica Olteniei

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)