Dominic Fritz își dorește ca Timișoara sa adopte sistemul de “plătește cât arunci”

Publicat în Timiş acum 4 ani

Dominic Fritz, candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Timișoara, și-a lansat  programul de guvernare locală. 

Programul de guvernare propune înființarea unui grup de profesioniști pentru a se ocupa de spațiul verde, prin crearea funcției de grădinar-șef al orașului. Se dorește plantarea a 25.000 de copaci și crearea unei centuri forestiere.

La reciclare și depozitarea gunoaielor va fi introdus sistemul de „plătește cât arunci”. Tot aici s-a făcut referire și la Societatea Colterm, care va fi transformată într-o companie nouă, cu obiect de cogenerare sau trigenerare, iar mai apoi va fi și producătoare de energie termică.

Se vor crea și căsuțe pentru tomberoane și peste 1.000 de coșuri de gunoi ar urma să fie puse în fiecare cartier. Șantierele și lucrările de salubrizare vor fi monitorizate. De asemenea, producătorii locali vor fi încurajați și mai multe piețe volante și permanente vor prinde din nou viață în Dacia, Calea Șagului, Piața 700, Torontal, Ronaț-Blașcovici, UMT și Calea Buziașului. Animalele fără adăpost sunt și ele incluse aici, pentru a fi supuse sterilizării și adopției ulterioare.

Centre de colectare deşeuri în Timișoara

Deseuri colectate in Timișoara: 

Via Expres de Banat

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)