Locuitorii din comunele doljene colectează selectiv din ce în ce mai mult

Publicat în Dolj acum 3 ani

Locuitorii din comunele doljene colectează selectiv din ce în ce mai mult. În primele luni ale anului 2020 a fost colectată o cantitate de peste 500 de tone. În următoarele 4 luni ale anului 2020 (mai-august), cantitatea aproape s-a dublat, ajungând la peste 900 de tone de deșeuri reciclabile colectate din zona urbană, periurbană și rurală.

Centre de colectare deşeuri în Județul Dolj

Deseuri colectate in Județul Dolj: 

În primele 4 luni ale anului 2020 (ianuarie-aprilie), când proiectul ”Colectarea separată a deșeurilor reciclabile cu ajutorul sacului transparent distribuit de către Iridex Group Salubrizare” era în faza incipientă, cantitatea colectată a fost de peste 500 de tone, a declarat Cosmina Hodorogea, purtător de cuvânt IRIDEX

Toate deşeurile reciclabile ajung în staţia de sortare de la Goicea. Aici sortarea se face pe categorii, hârtie, pet, folie, doze de aluminiu. Ulterior acestea sunt valorificate, în vederea reciclării.

Pentru că am primit de multe ori întrebarea ”Ce se întamplă cu deșeurile colectate separat de către populație”?, precizăm că acestea sunt transportate la Stația de sortare ”Goicea”.Aici realizăm sortarea pe categorii (Carton, Plastic, Metal, Sticlă), dar și sortarea fiecărei categorii în parte (ex: PET separat de folie, etc.). Apoi, toate deșeurile potrivite pentru valorificare sunt trimise către valorificatorii parteneri, în vederea reciclării, fie sub formă de baloți (Hârtie-Carton, pet, folie, dozele de aluminiu, HDPE, etc.), fie vrac (sticlă, deșeuri metalice-conserve, etc.), a declarat Cosmina Hodorogea, purtător de cuvânt IRIDEX.

Via Gazeta de Sud

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)