„Maramureș Reciclează!” – campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice

Publicat în Maramureş acum 3 ani

reciclareCampania „Maramureș Reciclează” vine în întâmpinarea locuitorilor care doresc să se debaraseze de deșeurile electrice și electronice. Acestea vor fi colectate gratuit, prin simpla apelare a numărului de telefon 0756 036 205 sau în urma înscrierii și completării unui formular de comandă, pe site-ul www.e-deseu.ro, disponibil 24/7.

Colectarea este gratuită și se adresează atât persoanelor fizice, cât și firmelor care doresc să caseze aparatura. Deșeurile vor fi preluate de la domiciliul solicitantului sau de la sediile firmelor care solicită colectarea gratuită.

Acțiunea aparține SNC (Sistemul Național de Colectare), o franciză ce reprezintă serviciile a cinci operatori autorizați în colectarea deșeurilor electrice și electronice. SNC are o vastă reprezentare regională, colectând peste 10.000 tone/an și operează în prezent centre de colectare a deșeurilor electrice și electronice atât în București, cât și în alte 25 de județe din țară, printre care și județul nostru. Deșeurile colectate de către operatorii zonali SNC sunt sortate, cu respectarea normelor tehnologice, iar ulterior sunt expediate către reciclatori autorizați, care se ocupă de procesarea și eliminarea lor nepoluantă.
De ce este atât de importantă reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, DEEE? Este important de subliniat că în categoria DEEE intră televizoare, mașini de spălat, cuptoare cu microunde, frigidere, telefoane mobile, monitoare, aspiratoare, neoane, computere, orice echipament care funcționează utilizând energie electrică. În structura deșeurilor electrice intră și componente non-biodegradabile, care conțin și substanțe toxice, cum ar fi plumbul, mercurul, cadmiul. Acestea, ajunse la groapa de gunoi sau în natură, poluează aerul, apa, solul, cauzând probleme de sănătate, care pot genera boli grave, precum cancer, afecțiuni ale inimii, alergii, sterilitate. De aceea, pentru sănătatea tuturor și pentru protejarea mediului înconjurător, fiecare dintre noi trebuie să dea dovadă de responsabilitate, implicându-se activ în colectarea selectivă a deșeurilor.

via eMaramureș

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)