Primarii din judeţul Vaslui, nemulţumiţi că unităţile administrativ-teritoriale sunt sancţionate pentru că nu colectează deșeurile separat

Publicat în Vaslui acum 2 ani

Colectarea selectiva a deseurilorPrimarii din judeţul Vaslui se plâng de faptul că unităţile administrativ-teritoriale din subordine sunt sancţionate cu sume uriaşe pentru că nu colectează selectiv gunoiul.

Edilii spun că de vină sunt oamenii, care nu înţeleg importanţa colectării selective. De partea cealaltă, cetăţenii susţin că nu au condiţii asigurate pentru a separa gunoiul.

Primarii din judeţul Vaslui, reuniţi în cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară, asociaţie înfiinţată pentru gestionarea comună a serviciilor de salubrizare, au pus în discuţie una din cele mai acute probleme: colectarea selectivă a deşeurilor. Greu de realizat, spun edilii, în cele mai multe localităţi din judeţ. Mulţi dintre reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale au spus că obiectivele lor privind colectarea selectivă sunt greu de îndeplinit în momentul de faţă, întrucât oamenii încă nu reuşesc să înţeleagă pe deplin importanţa selectării deşeurilor din gospodării şi, drept urmare, conform principiului poluatorul plăteşte, dar şi pentru implementarea instrumentului economic plăteşti cât arunci, cu fiecare tonă de gunoi neselectat fiecare unitate administrativ-teritorială contribuie cu sume şi mai mari la Fondul de Mediu, ceea ce afectează bugetele locale.  Trebuie neapărat găsite soluţii şi mai eficiente pentru a convinge cetăţenii să acorde importanţă colectării selective, sunt de părere primarii.

via Radio Iași

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)