Seringi, măşti chirurgicale şi costume de protecţie plutesc pe apele din Indonezia


publicat acum 2 luni

2432NO-HEALTH-CORONAVIRUS_INDONESIA_WASTE_O_

Pentru locuitorii din zona râului Cisadane din Indonezia, coronavirusul a adus nu doar boala cu potenţial letal, ci şi un potop de deşeuri medicale – un şuvoi constant de seringi, măşti chirurgicale şi costume de protecţie care plutesc pe ape.

Dubla ameninţare, pentru cei care depind de râul cu o lungime de 138 de kilometri pentru a se îmbăia şi a-şi spăla hainele, vine în contextul în care Indonezia se luptă să limiteze răspândirea COVID-19, având în prezent cel mai mare număr de decese din Asia de Sud-Est şi aproape 3.000 de noi infecţii pe zi în ultima săptămână.

Pe măsură ce virusul s-a răspândit, deşeurile medicale s-au acumulat în groapa de gunoi Cipeucang din Tangerang, parte a extinderii metropolei Jakarta.

În mai, pereţii depozitului de deşeuri s-au prăbuşit, tone de gunoi ajungând direct în apele de un verde închis ale Cisadane, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Mai mult pe RohealthNews

Vezi articolele recomandate sau află mai multe despre reciclarea următoarelor tipuri de deșeuri: hârtie, plastic, anvelope, baterii, becuri, biodegradabile, deșeuri din construcții, DEEE, deșeuri medicale, metale, deșeuri periculoase, sticlă, textile, ulei uzat

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)