Borcanul cu ulei – Timișoara

Publicat în Recomandari acum 8 ani
Borcanul cu ulei - Timișoara

Borcanul cu ulei – Timișoara

Povestea „Borcanului cu ulei” a început într-o seară de iarnă în timp ce căutam rețete de mâncare. Printre ingrediente și arome a ajuns la mine informația că un litru de ulei aruncat pe canalizare poluează un milion de litrii de apă. Acesta e genul de informație ce nu te poate lăsa indiferent – nu e vorba de Africa sau de Polul Nord, e vorba de un gest simplu pe care îl faci în bucătăria ta și pe care îl poți schimba din minutul următor.

Mi-am dat seama atunci că la fel ca mine cu siguranță sunt foarte mulți oameni la care nu a ajuns încă informația și care fac zi de zi acest gest banal – de a arunca uleiul folosit la canalizare – fără să realizeze repercursiunile lui: apă poluată, sol poluat, sisteme de canalizare stricate.

…așa s-a născut „Borcanul cu ulei”– din dorința de a informa, de a educa, de a salva.

Eu sunt Ana – actriță, blogger, veșnic îndrăgostită de planeta noastră și cel mai important: sunt mama lui Ari.
Și pentru că în orice poveste eroul principal nu poate să câștige lupta cu zmeul decât cu ajutorul prietenilor, Ari și cu mine avem aproape prieteni de nădejde care ne ajută să transformăm visele în realitate. Ni s-au alăturat cu toate forțele cei de la EcoClub – un ONG implicat, activ și extrem de curajos, care are o bogată istorie când vine vorba de proiecte de educație ecologică derulate în Timișoara.

Și deși nu avem un cal alb – prietenii noștri de le Bicicle TeMe ne-au construit cargo bike-ul cu care ne deplasam să colectăm uleiul uzat de la timișoreni de acasă. E trăsura noastră care nu numai că nu poluează dar fură și mii de zâmbete pe străzile orașului și pe care o folosim în anotimurile calde.
În perioada rece ni s-au alăturat o mână de voluntari minunați care preiau de a timișoreni uleiul acasă la ei, în diferite cartiere din oraș- iar noi îl preluam de la ei și îl dăm mai departe firmei colectoare autorizate.
Cu banii pe care îi primim de la firma colectoare autorizate ne dorim să ajutam la construcția unui corp de grădiniță nou pentru grădinița Waldorf din Timișoara.

De când a apărut Ari în viața mea, viitorul nu mai e o noțiune abstractă, viitorul e el.

Cu minuni în gând,

Ana Munteanu

Etichetat cu: ,

2 comentarii
 • ARSINOAIA ANGELICA spune:

  Buna ziua!
  Din bucataria mea am colectat ulei uzat ramas din gatit , si pe care si as dori sa il distribui cuiva care ii este de folos. As avea nevoie de informatii in acest sens.
  Multumesc!
  O zi buna!

 • Soit Liliana spune:

  Buna ziua !
  Daca mai este valabil, as avea colectat ulei uzat de la gatit si as vrea sa-l predau .
  Multumesc!

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)